ארגן

צרפתית

Argan

לטינית

Argania spinosa

שמן צמחי

מיוצר מבשר האגוז

השמן הידוע מהממלכה המרוקאית, בשימוש אלפי שנים אצל הברברים בהרי האטלס, לצרכי קוסמטיקה, בישול וריפוי.
מזין כתוספת לסלט, מצויין לעור, לשיער וכמובן כנשא לשמנים אתריים.
מכיל חומצות שומן בכמות נדיבה.

תכונות ושימושי ארגן:

נוגד חימצון, אנטי-אייג׳
נוגד דלקות,
מגן, מגליד, מזין ומרכך את העור.

ארגן מטפל ב:

עור {פנים וגוף} יבש, פגום שיער יבש ובלוי, מחזק ציפורניים טוב במצבי אקנה ואקזמה

חשוב לדעת

לאחרונה התפרסם מאמר בעיתון ״הארץ״, בדבר גידול עצי ארגן בישראל.
מוזמנים לקרא
https://www.haaretz.co.il/food/dining/.premium-MAGAZINE-1.9048878
***
את שמן הארגן שלמאכל קולים {כמו קפה} ולכן הוא שונה מזה המיועד לקוסמטיקה.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד