אילנג אילנג

צרפתית

Ylang ylang

לטינית

Cananga odorata

אנגלית

שמן אתרי

מיוצר מפרחים

מהפרחים בעלי הניחוח החושני ביותר בעולם.
בשימוש עתיק יומין במדינות אסיה.
מדיף ריח אקזוטי, מתוק, חם, מעורר, ואין איש שנשאר אדיש אליו.
משמש בתעשיית הבשמים והקוסמטיקה.
שילובו במסאג׳ הגוף מענג ללא עוררין.

מה ההבדל בין שמן אתרי אילנג אילנג totum לאילנג אילנג extra?

ובכן, פרחי האילנג אילנג עדינים ושבירים.
ישנם מגדלים שלא רוצים לקחת סיכון ולהרוס את הפרח העדין בזיקוק יתר, או לשרוף אותו. אז מה הם עושים?
זיקוק הנקרא Extra הכוונה לזיקוק אחד בכמות של מים המוגדרת מראש. המים מחוממים לטמפרטורה יחסית נמוכה, האידים בלחץ נמוך במידה כזאת המאפשרת שיחרור כל המולקולות החבויות בפרח. ברגע שנגמרים המים נפסק הזיקוק.מתקבל שמן מאוד עדין וקל. ניחוח נהדר עם מעלות טיפוליות נהדרות ויוצאות דופן על הפן הנפשי והרגשי.

שמן אילנג אילנג Totum הוא גם שמן יוצא מן נכלל, עמוס ביותר מולקולות ארומתיות מה-Extra.
זהו שמן יותר פופולארי ויותר דומיננטי בשווקים. ריחו חזק, בשרני, חם, נוכח.
אופן הזיקוק פחות עדין מזה הקודם. משתמשים בכמות מים יותר גדולה על מנת לשחרר יותר מולקולות מהפרח {לא במגוון אלה בכמות}. כשנגמרים המים במיכל, ממלאים אותו פעם נוספת, וכך מספר פעמים, תהליך שעשוי להמשך עד 18 שעות ברציפות. כך ״סוחטים״ את הפרח ומרוקנים את כל המולקולות ושברי המולקולות הריחניות שנמצאות בו. לפי מספר מחזורי הזיקוק, צריך שעל האריזה יצויין Ylang-Ylang II ,Ylang-Ylang I או Ylang-Ylang III.

שני השמנים מצויינים ונועדו לאותם טיפולים. אחד עדין והשני חזק. אחד עם כל 65 המולקולות אבל הנדיפות ביותר, השני עם אותן מולקולות אבל בריכוז הרבה יותר גדולה.

שמן אילנג אילנג

תכונות ושימושי אילנג אילנג:

מאזן נפשי, נגד עויתות או התכווצויות שרירים, מרומם את הנפש, מרגיע, מעורר מיני, מאלחש, טוב לעור

אילנג אילנג מטפל ב:

הפרעות קצב לב {טכיקרדיה}, קרירות מינית, מתח שרירים {דיסטוניה} הנובע מחרדה, דיכאון ולחץ נפשי, מתח, נדודי שינה, נשירת שיער, אקנה, בישום, הרגעה כללית.

חשוב לדעת

שמן האילנג אילנג אינו מומלץ לשימוש בחודשים הראשונים של ההריון.
אינו מומלץ לאישה מניקה.
השימוש בסינרגיה מבליט או מעצים שמנים אחרים, טוב במכשיר פיזור וכמובן במסאג׳ {דורש דילול}.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד