שמן קצח

צרפתית

Nigelle

לטינית

Nigella sativa

שמן צמחי

מיוצר מזרעים

מוכר יותר בשמו העממי ״כמון שחור״, מוצאו ממצרים. ידוע מתקופות עתיקות כשמן טיפולי לבעיות עיכול,
חיזוק החיסון, שיפור הנשימה וגם לצרכי קוסמטיקה. שמן רב שימושי שמתאים גם לעירבוב בסלטים.
השמן גדוש בויטמינים ומינרלים, עשיר באומגה 3, 9 ו-6.
שמן צמחי שמכיל באופן טבעי 2% שמן אתרי פעיל.

שמן קצח

תכונות ושימושי שמן קצח:

אנטי אוקסידנט, אנטי דלקתי, משכך כאב, מעודד את מערכת החיסון, מעודד מערכת עיכול

שמן קצח מטפל ב:

שפעת, מחזק שיער, מחזק ציפורניים, עור יבש, דלקות עור, דלקות מפרקים, דלקות שרירים, דלקות פנימיות, שיקום העור, אקזמה, פזוריאזיס. בשימוש פנימי הוא מאזן פעילות לבלב וסוכר.

חשוב לדעת

לשימוש פנימי לא יותר מ3 כפיות ביום.
שווה שיהיה בבית לטיפול בשלל בעיות עור ובעיות פנימיות.
שימוש פנימי {בליעה} אינו מומלץ לשנים בהריון וילדים עד גיל 7 שנים.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד